2009. március 2., hétfő

A végzet asszonya

Ez előző cikkekkel ellentétben, most az ajkak lesznek a főszerepben! Mára egy olyan sminket választottam, ami nem csak nagyon divatos, de egyben nagyon sexy és szenvedélyes is. Ez pedig nem más, mint Marilyn Monroe híres make-upja, ami szinte a védjegyévé vált. Egyszerű szem, tűzpiros ajkak, hibátlan, szinte porcelánbaba arcbőr, és azok a csodaszép loknik! Ok, nem mindenki van megáldva ilyen szép hajjal, de a smink elkészítése nem tartozik a legnehezebbek közé, így érdemes kipróbálni! Egy randin, vagy egy elegáns estén (főleg egy elegáns fekete, vagy vörös ruhához) pedig nagyon jól tud kinézni.
Legyünk a végzet asszonya!

1. lépés: Az arc
Ennél a sminknél ugyanis az áttetsző, könnyed alapozó és az arcpír használata kötelező. Ennek megfelelően alapozd szép világosra az arcodat, ne hagyd ki a szádat és a szemedet sem! Arra is ügyelj, hogy a T-vonalad matt maradjon!
A pirosítót nagyon fontos a tökéletes összhatás érdekében! Ha nagyon elegáns akarsz lenni, akkor egy pici aranyszínű csillámport is használhatsz. (de bánj vele csínján!)

2. lépés: A szemek
Most nem szabad a szemedre koncentrálni, ezért semmiképp ne készíts erős szemsminket! Egy dolgot viszont semmiképp sem lehet kihagyni: a szem tussal való kiemelését! A tusvonal a szem belsejétől haladva kifelé vastagodjon úgy, hogy a külső ívnél kissé megemelkedjen. Picit húzd tovább, így nagyon szép, nőies hatás érhető el. Majd jöhet a szempillaspirál, ami az egész smink szempontjából meghatározó lehet. Most valóban törekedj arra, hogy a szempilláid minél dúsabbak, hosszabbak legyenek. Ez a drámai hatás eléréséhez ez nélkülözhetetlen. Ha fokozni szeretnéd, akkor egy pici aranyos színt is adhatsz a szempilláidnak.
Persze, ha nem szeretnél megválni a szemfestéktől, akkor is van megoldás. Nem túl erősen, de használhatsz pezsgőszínű, vagy barackos-rózsaszínes esetleg halványan ezüstös színt is a szemhéjadon. De mint írtam, csak halványan, mert most nem ezen van a hangsúly! (Erre jó példa a legelsó kép, amin Sharon den Adel található )
De vannak, akik arra esküsznek, hogy ilyenkor az arcpírjükből raknak egy picit a szemükre, ami ugyancsak szépen tud mutatni, hisz így az egész arc egységesebben tud mutatni.

3. lépés: Az ajkak
Most kell jól figyelni, mert ez a smink lényege. Most nem szabad zavarba jönni, még ha túl erősnek is tűnik a szád színe, mert ettől lesz valaki a végzet asszonya. Első lépésben kontúrozd az ajkaid, ügyelj arra, hogy a szád vonalát kövesd! Érdemes utána az egész szádat is besatírozni, így ezáltal tartós, és kontúrmentes hatást érhetsz el. Majd jöhet a rúzs, ami szebben mutat, ha rúzsecsettel viszel fel. Ha ezzel végeztél, akkor egy papírtörlővel törölgesd le a felesleget. Ezután jön az átlátszó szájfény használata. Ez azért is hasznos, mert így az ajkaid optikailag nagyobbá tudod varázsolni és az ajkad ettől lesz igazán vonzó.

4. lépés: A körmök
A teljes összhatás érdekében ügyelj a körmeidre is! Egy gyönyörű vörös lakk csodákra képes, de ha ez már túl merész lenne neked, akkor is érdemes egy egyszerű, fényes, átlátszó lakkot a kezedre kenned.

Jó munkát hozzá! A következő cikkben újra a szemekhez fogok visszatérni, amikor is egy újabb kicsit merészebb sminket fogok bemutatni. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése