2009. március 22., vasárnap

Füstös tekintet

Ma egy örökké divatos technikát fogok bemutatni. Ebben az a jó, hogy az elkészítése nem túl bonyolult és gyorsan kivitelezhető. Ha szépen elkészíted, akkor meg bármikor tudod viselni, legyen szó egy elegáns estélyről, egy randevúról, vagy egy buliról. Amiért meg még igazán hasznos, azaz, hogy ezt a sminket akkor is tudod használni, ha egy nagyon színes, nagyon vagány ruhát viselsz, vagy ha csak egy egyszerűbb felsőt. Érdemes belevágni! ;)

1. lépés: Az arc
Most is fontos a tökéletes alapozás, aztán egy pici pirosító, aminek nem szabad túl erősnek lennie.

2. lépés: A szemek
A szemek a lényeg! A legfontosabb, amire szükséged van, az egy jó minőségű, puha szemceruza! Ha a ceruzát tudod használni, akkor nagy problémád ezzel a sminkkel nem lehet. Először rajzold körbe a szemed! Az árnyalata legyen picit csillogó, hogy ne legyen a végeredmény túl matt. A szemed többi részét is halványan satírozd be. Ezután jöhet egy fültisztító pálcika vagy egy jó puha aplikátor, amivel finom, simító mozdulatokkal ezt az egészet szépen eldolgozod. Próbáld úgy csinálni, hogy a szempillák tövétől a szemöldök irányában egy szép, egyenletes árnyalatot képezzen. Tüntess el minden foltot és vonalat! Eztán a szemceruza színével megegyező árnyalatból is kenj rá egy keveset, ezzel fixáld. Ha buliba, vagy egy elegánsabb estére készülsz, akkor egy pici csillámport is vigyél fel a szemhéjadra. Ezután jöhetnek a szempillák, most a szépen ívelt, göndör szempillák nagyon jól tudnak mutatni. A füstös szemeknél a szépen szedett szemöldök is fontos, ügyelj a szép formára, akár a szemöldök ceruzát és a szemöldökfésűt is használatba veheted.
Egy jó tanács! Egy picit csillogóbb árnyalatot próbálj meg mindig választani, mert különben az egész smink túl matt lesz. Emellett, a füstös szemek nem csak akkor szép, ha mindig a fekete és a szürke árnyalatait használod. Egyrészt, ha túl fekete a szemed, akkor az optikailag nagyon kicsinyíti a szemed, másrészt úgy fogsz kinézni, mint egy pandamaci. Harmadrészt már uncsi is picit mindig ez a két szín. Ezért próbáld ki a zöldet, lilát, türkizt, kéket, vagy a barnát.

3. lépés: Az ajkak
Általában ennél a sminknél nem érdemes az erős, matt rúzsokat használnod. Ha kéket, lilát, szürkét vagy feketét használsz, akkor ahhoz jól mutat egy halványabb, rózsaszínes, pink színű szájfény vagy rúzs. Ha barnát, akkor akár egy picit barackosabban, aranyosabban csillogó színű rúzst vagy szájfényt is elővehetsz. Ha zöldet, akkor is egy rózsaszínes vagy egy picit barnásabb, aranyosabban csillogó szájfényt is előszedhetsz.

+ 1 jó tanács: találtam pár szép képet az egyik kedvenc énekesnőmről, Tarja Turunenről amikor ezt a sminket viseli. Az a különleges ezen a két képen, hogy ő egy másik színnel is megbolondította az összhatást. Például az első képen a belső szemhéjzugába és a szemhéj felső részébe egy pici zöld árnyalatot is rakott. A második képen pedig egy kis bronzos, barnás árnyalatot használt. Érdemes ezeket is kipróbálni. :)

A következő alakalommal egy a mostani trendnek megfelelő smink következik, ahol megmutatom, hogyan lehet vizes hatást elérni a szemeiden. ;)

1 megjegyzés:

  1. hű nem gondoltam volna, hogy ennyire értesz a sminkeléshez, nem semmi:) én most jutottam el odáig, hogy megvegyem életem első szemceruzáját:D persze nem használom. ne legyen túl gyors a tempóXD

    VálaszTörlés