2009. március 2., hétfő

Rock lady

Vannak emberek, akiknek hiába mondják azt, hogy ez meg ez a szín állna jól, vagy ez meg ez menne a szemükhöz, hajukhoz, ha nekik megvan a maguk kötött stílusuk. Ilyenek például a rocker és metálos csajok. Őket valószínűleg nem veszed rá arra, hogy használják, a most „trendi” cukor rózsaszínt, vagy az új szivárványos sminket. De találtam valamit, ami szerintem nekik is fog tetszeni, és ami most egész divatos is lesz. Ezt a sminket viselte Laura Nichol, az egykori Light This City tag is a Revolver fotózásán. Ismerjük meg Laura sminkjének elkészítését!

1. lépés: Az arc
Kezdjük most is az alapozással. Most is fontos a szép, könnyű fedés. Használj krémes alapozót, ez most a célnak jobban megfelel! A pirosítót ne vidd túlzásba, max. egy kicsi rózsaszínt használj!

2. lépés: A szemek
Ezután jön a szem, mai az egész make up lényege. Kezd a szemed fekete kontúrozásával, a kontúrvonalat pedig ne felejtsd el elsatírozni. Ezután jön az alapszín, ami a lila. Ebből is válassz fényesebb árnyalatot, ennél a sminknél a matt színek nem mutatnak olyan jól. Az alsó szempillasor alá is rakj egy keveset!
Ezután jöhet a türkiz szín! Ebből a belső és a külső szemzugba is rakj! Így egy érdekes türkiz-lila-türkiz hármast kapsz, amelyek területei úgy jó, ha nagyjából egyenlő arányban oszlanak meg. Persze, mivel egy rockos-metálos sminkről van szó, emiatt a fekete színt sem lehet kihagyni. Igaz, én ehhez a sminkhez inkább a sötétszürkét ajánlom, de ha gondolod, a feketét is kipróbálhatod. Szóval, ebből a színből rakj egy kicsit a külső szemzugodba és a szemöldök alatti területen egy sávban. Végül az egészet dolgozd össze, hogy a színek kicsit jobban összefolyjanak.
A szempillaspirált most se felejtsd el! Ennél a sminknél igaz nem ezen van a lényeg, de egy szép hosszú és/vagy göndör mégis képes ellenállhatatlanná tenni a szemeidet. A legjobban a fekete spirál mutat, amitől kicsit drámaiabb lesz az összhatás. Ha kicsit bohókásabb akarsz lenni, akkor esetleg még a zöld vagy a lila színű spirál jöhet számításba, bár én ezeket személy szerint nem javaslom.
3. lépés: Az ajakak
Végső, de nem utolsó sorban az ajkak. Most ezekre ne fordíts túl sok figyelmet. Vagy egy natúr vagy egy finom, halványrózsaszín színű szájfényt használj. De az is elég, ha csak egy egyszerű áttetsző szájfényt kensz az ajkaidra. Most úgyis a szem a lényeg, arra kell vonzani a tekinteteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése