2009. március 1., vasárnap

Smink a keret mögött

Attól, hogy az ember szemüveges, attól még nem kell lemondani a szemfestés örömeiről. Elég csak néhány alapszabályt megtanulni, és utána már bátran elő lehet venni a púderecsetet és a szempillaspirált. Kezdjük csak az elején! Két dologra kell különösen ügyelnünk. Az egyik, hogy milyen a szemüveged kerete, a másik pedig, hogy milyen a szemüveged lencséje.

1. lecke: Szemüvegkeretek
- Ha keret nélküli szemüveged van, akkor nem lesz sok problémád. Ez ugyanis nem fog zavarni téged sminkelés közben.
- Ha viszont van keret a szemüvegen, akkor már van pár dolog, amire ügyelni kell. Először is milyen a keret színe? Ettől nem szabad nagyon elütnie a sminkednek. Másrészt, ha a kereteden már nagy a szín kavalkád, akkor érdemesebb már valamivel visszafogottabb sminket választanod.

2. lecke: Lencsék
A másik fontos szempont a szemproblémád. Ugyanis teljesen más szabályok vonatkoznak egy rövidlátóra és egy távollátóra, mivel a lencse jelentősen torzít.
- Ha rövidlátó vagy, akkor sminkeléskor figyelembe kell azt venned, hogy ezek a fajta szemüvegek kicsinyítik a szemed. Ezért érdemes kontúroznod a szemed. Ilyenkor főleg olyan színeket kell használnod, amik optikailag nagyobbítják ezt az érzékszerved. Ide főleg a világos színek tartoznak, mint a fehér, a világos rózsaszín, de akár a barna és a zöld is előkerülhet. Viszont, ha a kontúrozáskor nem is, de a szemfestésnél mindenféleképpen érdemes ezeket az árnyalatokat alkalmazni! Szemfestéskor pedig érdemes a belső szemzugba tenni egy kis világos árnyalatot, ami folyamatosan sötétedik, emellett a dúsító hatású szempillaspirálok használata a legcélravezetőbb.
- Ha távollátó vagy, akkor pont az előző ellentettjét kell tenned, mivel a távollátás javításához szükséges szemüvegek nagyítják a szemed. Ezért neked arra kell törekednek, hogy optikailag csökkentsd a szemed nagyságát. Ilyenkor jól jön egy fekete szemceruza, de a fekete szemhéjtus használata már nem célszerű. A távollátóknak külön ügyelniük kell a minél precízebb munkára, hiszen a lencse mindent fölnagyít, így a hibák is hamarabb feltűnnek.

+1 lecke: Kontaklencse
De ne feledkezzünk el a kontaklencsét viselőkről sem, ugyanis rájuk szigorúbb szabályok vonatkoznak, amiket a különböző szemproblémák elkerülése érdekében érdemes megfogadni. A kontaklencsét viselőknek valóban szükségük van a szem megfelelő ápolására és arra, hogy jobb, minőségi termékeket vásároljanak. A túl zsíros állagú smink viselete tilos, mert ha az a szembe kerül, akkor gyulladást okozhat! Emellett a szemhéjtus helyett érdemesebb szemceruzát alkalmazni, mert az biztosan nem folyik a szembe. És még egy alapszabály: a kontaklencsét a szempillafestés előtt kell behelyezni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése