2009. március 11., szerda

Jégkirálynő

Igaz, már több mint egy hete elmúlt a tél, mára mégis egy igazi gyönyörű, hűvös, sexy, elegáns sminket hoztam, amivel elővarázsolhatjuk a megközelíthetetlen jégkirálynőt. Igaz, a viselete a hétköznapokban nem a legtökéletesebb, de egy bulin, vagy egy elegánsabb estén remek választás lehet. A smink titka most is a szemekben rejlik, de kezdjük csak az elején!

1. feladat: Az arc
Az igazi jégkirálynős hatás érdekében egy világos púder a legjobb választás, a hideg, de szép hatás érdekében. Most a pirosítód is legyen halványrózsaszín. Most ne is álmodj a kellemes fényű bronzosítóról. Ha nagyon szeretnéd feldobni az arcod, akkor esetleg egy pici ezüstös csillámport rakj magadra.

2. feladat: A szemek
A smink titka a szemekben rejlik, ezt kell minél ragyogóbbá varázsolni, így most nyugodtan beleadhatsz apait-anyait! Kezd a szemeid kontúrozásával, érdemes most ezüst vagy fehér színt használod. Esetleg a szemed sarkát húzd ki egy kicsit feketével, ha picit optikailag nyújtani akarod. Alapszínnek először ezüstöt vagy egy szépen csillogó fehéret válassz! Gyöngyházas fénnyel a szemöldöködig árnyalj, de ne túl erősen! Utána jöhet a halványkék, ez körülbelül a szemed közepétől induljon el, majd egy picit a szemeden túl is használd. Ez kifelé egy sötétebb legyen, bár a nagyon sötét már nem szép! A szemöldököd alatti részre pedig halvány rózsaszínt kenj, amik a mostani trendnek is megfelelnek. Ha ezzel végeztél, akkor kicsit dolgozd össze az egészet, hogy ne legyen túl kontrasztos, majd rakj egy kis csillámport a szemhéjadra! Ezután jöhet a szempillaspirál, aminél most nem kell a drámai feketét választanod. Nyugodtan előkerülhet a világosabb színek, pl. a kék vagy a vagányabbaknak a fehér. De ha csak szolidabbra vágysz, akkor először vigyél fel egy réteg fekete szempillaspirált, majd egy a következő réteg egy csillogó szempillaspirál legyen. Az ezüstösen csillogó szempilla nagyon jól mutat! Még valami: ehhez a sminkhez legjobban a szép, hosszú szempillák mennek, most a hosszabbításra törekedj inkább!

3. feladat: Az ajkak
Az ajkakkal most nem kell túl sok időt elvacakolnod. Mindenképp kerüld a hangsúlyos, sötét, vad, matt színeket. Ezek nagyon elrontanák az összhatást! Inkább használj csak egy egyszerű csillogó szájfényt, vagy (és szerintem ez sokkal szebb) egy szépen ragyogó, elegáns halványrózsaszín, rózsásszínű szájfényt. Ez nagyon szép összhatásban lesz a szemeddel, és kicsit lágyítja a ridegséget.

Megj.: az alső képen a sminket még anno a barátnőim készítették nekem. Igaz, ekkor még nincs felrakva a rózsaszín, de látszik, hogy folyamatközben is mennyire szép ez a smink. És azon kevés kék sminkek egyike, amik barna hajúaknak is jól állnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése