2009. február 28., szombat

Bevezető - Lépésről lépésre

Üdvözletem! :)

Az nőknél két nagy csoport és véglet létezik. Az egyik az, aki még a sarki közértbe is sminkelve ugrik, mindig kifogástalanul néz ki és követi az aktuális trendeket. A másik az, aki a természetesség híve, és az előző hölgyek miatt már csak azért sem fogja magát mindenféle kozmetikai cuccal kenegetni.
Azért ne essünk a végletekbe, mert egyik sem jó! Tény, hogy a bőrünket ápolni és pihentetni kell néha napján, viszont a make-upok helyes használatával nagyon fel lehet dobni a hölgyek megjelenését.
Ezért szeretnék néhány megtanult és általam is használt trükköt is bemutatni! Már régóta terveztem ezt, és most már végre valóra is vált. :) Erre a blogra jórészt sminkekről fogok feltenni képeket, és az elkészítésükről fogok rövid leírást készíteni. Az aktuális trendek mellett itt majd megtalálod a különböző egyedi és érdekes make-upok elkészítését is.

Mielőtt belevágnánk a munkába, érdemes előtte a hasznos tudnivalókkal kezdeni:

0. Az első jó tanács! Sminkelés előtt érdes mindenig megtisztítani az arcod! Ezzel a bőrödnek is jót teszel, és a munkád is megkönnyíted.
1. Először is gondosan alapozd az arcodat, de egy kevés jusson a nyakadra és a dekoltázsodra is! Nagyon fontos, hogy harmonizáljon a bőröd és az alapozód színe. Alapozás közben a szádat és a szemhéjadat se hagyd ki! Így tartósabb hatás érhető el, és a krémes alapozók a szemnek is jót tesznek. A krémes alapozók további előnye, hogy jobban eloszlanak az arcon, és akár kézzel is fel lehet vinni. De a tökéletes fedés érdekében használj szivacsot! Én a hab állagú alapozókat is nagyon kedvelem, mert ezek nem csak szép, de egyenletes fedést is biztosítanak. Hátrányuk, hogy kissé szárítják a bőrt.
2. A bőrhibák és a szem alatti karikák eltüntetéséhez érdemes a korrektor használata, amit a tévhitekkel ellentétben az alapozás után kell felvinni. Így ugyanis nem lesz túlzó a hatásuk.
3. Kezdődhet a púderezés! Itt már picit használhatsz sötétebb árnyalatot is, mint a bőröd. Ha az alapozás jól sikerült, akkor erre a részre már nem is kell sok időt szánnod! A porpúderek a klasszikusok és az egyik legmegbízhatóbbak, de a bőr egészségének gyakran nem tesznek jót. Ezektől hamarabb lehet ráncosodni. (Igaz, manapság már léteznek ásványi anyag tartalmú alapozók is)
4. Ez után jöhet a szemöldök! Itt használj szemöldökceruzát a szép, ívelt vonalak érdekében, majd a szemöldökfésűvel igazítsd be! Ha a szemöldököd nagyon dús, akkor érdemes a végén egy nagyon pici zselével fixálni! ;)
5. Jöhet a szem! Először szemceruzával húzd meg a kontúrt, ami segítségével ki tudod emelni a szemet. Vannak emberek, akiknek kifejezetten ajánlott is ez a procedúra, mert így nem lesz olyan „bocis” a tekintetük.
6. Ezután jöhet a szemhéj! Érdemes adni egy halványabb alapszínt, majd úgy használni az erősebb színeket. Itt is léteznek por, krémes és folyékony állagú festékek is. Az egyik legszebb hatást akkor érheted el, ha ecsetet használsz, és ha a végén egy picit (akár az ujjaddal) összekened a színeket. Úgy nagyon szép átmenetet tudsz varázsolni ;)
7. Ha macskásabbá akarod varázsolni a tekinteted, akkor most használd a szemhéjtust. Ezt a szempillád tövébe vidd fel. A használatát érdemes egy kicsit gyakorolni, mert akkor szép, ha szép lendületes vonalat húzol!
8. Ezután következik a szempillaspirál. Itt is már létezik számtalan féle és fajta, amivel dúsíthatsz, göndöríthetsz, hosszabbíthatsz. Az új sláger pedig a színes, aminek segítségével egy kis fényt is vihetsz a végeire.
9. Jöhetnek az ajkak. Itt is kezdheted kontúrral, de ezt nyugodtan el is hagyhatod. Azután jöhet a rúzs és/vagy a szájfény felvitele. A rúzs mattabb, elegánsabb, még a szájfény fényesebb és jól fel tudja dobni a végeredményt. Használj rúzsecsetet, amivel jobban el lehet oszlatni a festéket, emellett a hatása is tartósabb! Mindig középről indulj, és a végén mosolyogj, hogy jobban lásd a végeredményt, és, ha szükséges, akkor tudj korrigálni! J
10. Ha ezekkel végeztél akkor jöhet a pirosító vagy a bronzosító. Ezek alapelve: a kevesebb, néha több! Ügyelj a megfelelő színválasztásra, és az élénk színekkel vigyázz! Ha túl sokat használsz, az tönkreteheti az egész eddigi munkádat, és olyan leszel, mint egy bohóc. Ezzel a lépéssel véget is ért a sminkelés igazi része J
11. A végén sose hagyd ki a sminklemosást és a bőr ápolását! Ez nem csak esztétikai szempontból fontos, (mert valóban elég csúnya tud lenni, amikor reggel az elfolyt szemfestékre ébred az ember), de azért is, mert így lehet megelőzni a bőr korai öregedését és a ráncosodást! Emellett, ha a pólusok eldugulnak, akkor pattanásos is lesz a bőrünk.
Ui.: 1: a púderszivacs, sminkecset, a rúzsecset, a púderecset, és az applikátor tisztítását se hagyd ki! Időnként erre is szánj időt! Különben nem csak, hogy a használatuk nem lesz jó, de tele lesznek bacikkal. :P

Ui.2: egy nagyon fontos szabály! Mindig döntsd el, hogy mit hangsúlyozol! A szemeidet vagy a szádat! A kettőt csak akkor, ha nagyon elegáns sminket akarsz készíteni, vagy buliba mész.

A következő bejegyzésben a szemekkel folytatjuk! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése